創意辦公空間設計篇--豐田通商公空間



TOYOTA TSUSHO


Project Name/項目名稱:Toyota Tsusho

Location/地點Nagoya,Japan

Area/面積675m2

Client/業主Toyota Tsusho Corporation

Designer/設計師Chikara Ohno/sinato

Photos/攝影:Takumi Ota


1468993285540337.jpg

1468993442328203.jpg

1468993321807881.jpg 

1468993326861804.jpg 

1468993341510287.jpg



豐田通商是日本最大的貿易公司之一,設計師的主要任務是對其用於業務往來的辦公空間進行設計。


這個接待辦公室位於日本名古屋市一幢摩天大樓的33層,因此開闊的視野必然成為室內設計中的重要元素,設計師希望把城市中的美麗景色都引入到空間裡來,但是,由於必須有一系列的會議室,所以在某種程度上不能僅僅通過巨大開窗來達到目的。設計面臨的挑戰是:在滿足功能要求的同時,將整個空間打造成一個開放性場所。因此,設計師沿著接待室對角線的方向塑造了一條視線。人們既能通過這條長長的視線看到整個房間,還能感受到房間在室外的延伸,所感受到的空間範圍遠遠超出了真實的範圍。此外,在地面上,設計了一個黑白相間的發散圖形,這也成為整個設計中最大的亮點,這條「光的通道」讓人們感覺像是在一個長長的通道中前進。同時,這個元素的運用,既引導了視線,也像一抹陽光一樣,柔化了整個空間。


1468993355383171.jpg

1468993360972539.jpg

1468993370535511.jpg

1468993374968638.jpg

1468993379641270.jpg

4-11.jpg

This interior is for Toyota Tsusho, one of the largest trading companies in Japan. The project is for the visitor reception space.


The office is located on the 33rd floor of a skyscraper in Nagoya City so the plan addresses the need to utilize the fine view of the city. However, the space had to be filled with meeting rooms with tends to make the space closed. Our challenge was to make the space open, given these conditions. We created a line of sight that guides the eye diagonally through the visitor space. People can feel the whole space in this long passage and they can feel the space extending to the outside, far beyond the range of the eye. 

The walls are a gradation from white to half mirrored glass and the floor also has a gradation of color. While these elements delineate the passage they also blur its form, like a ray of sunlight.




   原文出處:《最新國際室內設計介紹:創意辦公空間設計篇》

作者:《國際最新室內設計》編寫組 

出版社:上奇資訊

http://www.books.com.tw/products/001071407

1468982961448090.jpg



資料來源

 

上奇資訊

2016/07/28 發佈於:辦公用品
訪客請先登入
Share
Share
Tweet
Pin
Share
Share
Email